Musicallessen Zaanstreek

Theaterles, dansles en zangles in één, in onze musicalklassen in Zaandam en Krommenie! Hieronder vind je het aanbod voor het seizoen 2020/2021


MUSICALMIX 5-6 jaar (groep 2/3)

Bij MUS Musicalmix maken kinderen van 5 en 6 jaar spelenderwijs kennis met alle aspecten van musical, namelijk acteren, dansen en zingen, De docent neemt de kinderen mee op verschillende avonturen in spel, zang en dans. De fantasie van de kinderen wordt aangesproken en tegelijkertijd leren zij hoe het is om op een podium te staan en zichzelf te presenteren. Plezier en zelfvertrouwen staan in deze lessen voorop. Deze lessen zijn tevens een goede voorbereiding op de musicalklas vanaf 7 jaar (groep 4).

Later instromen bij deze cursus is mogelijk

Praktische informatie musicalmix 5-6 jaar:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam 
start: 1 september 2020
dag: dinsdag
tijd: 15.15-16.00 uur
prijs: € 63,-  voor een blok van 10 lessen

locatie: Pelikaan, Krommenie
start: 8 september 2020
dag: dinsdag
tijd: 15.00-15.45 uur
prijs: € 70,- voor een blok van 11 lessen

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@theatermus.nl. Vermeld bij inschrijven duidelijk de naam, leeftijd, telefoonnummer en voor welke leslocatie je kiest.


MUS MUSICALKLAS 7-9 jaar

In deze klas krijg je een schooljaar lang les in acteren, dansen en zingen en werk je met je groep toe naar een eindejaarsvoorstelling waarin je alles wat je geleerd hebt kunt laten zien en kunt schitteren op het toneel. Tijdens de lessen leer je hoe je tegelijkertijd kunt zingen, dansen en toneelspelen en zul je ontdekken wat jij het allerleukste vindt om te doen. 

 

We knippen het lesjaar in tweeën.

In de eerste periode (sept-december) gaan we spelenderwijs werken aan wat dat nou is, in een musical spelen. We maken toneelstukjes of leren korte scènes, zingen liedjes en doen verschillende dansen en maken een mooie kerstpresentatie! Vanaf januari krijgt iedereen een musicalscript, gaan we rollen verdelen en zullen we toe gaan werken naar een grote eindvoorstelling. Die eindvoorstelling kan n.a.v een sprookje, een boek of een bekende musical zijn. 

Naast de lessen maken we ook een uitstapje naar het Zaantheater om daar naar een voorstelling te kijken, is er de mogelijkheid om op te treden bij verschillende culturele evenementen en organiseren we een groot MUS got talent feest voor alle leerlingen! Plezier gegarandeerd!

Praktische informatie musicalklas 7-9 jaar:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam
start: 1 september 2020
dag: dinsdag
tijd: 16.00-17.30uur
prijs: € 340,- (betaling mogelijk in 3 termijnen)
verwachte datum voorstelling:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam
start: 2 september 2020
dag: woensdag
tijd: 14:45-16:15
prijs: € 340,- (betaling mogelijk in 3 termijnen)
verwachte datum voorstelling:

locatie: Pelikaan, Krommenie
start: 8 september 2020
dag: dinsdag
tijd: 15:45-17:15
prijs: € 340,- (betaling mogelijk in 3 termijnen)
verwachte datum voorstelling:

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@theatermus.nl. Vermeld bij inschrijven duidelijk de naam, leeftijd, telefoonnummer en voor welke leslocatie je kiest.


MUS MUSICALKLAS 10-12 jaar

In deze klas krijg je een schooljaar lang les in acteren, dansen en zingen en werk je met je groep naar een eindejaarsvoorstelling toe waarin je alles wat je geleerd hebt kunt laten zien en kunt schitteren op het toneel. In de eerste maanden (sept-dec) leer je over de techniek van toneelspelen, zingen en dansen en hoe je dat met elkaar kunt verbinden om het zo goed mogelijk over te brengen op publiek. Je leert zelf te maken aan de hand van spel-, dans- en zangopdrachten en we maken met elkaar een mooie kerstpresentatie voor publiek.
Vanaf januari gaan we werken met een musicalscript, krijg je een eigen rol en zullen we toe gaan werken naar een grote eindvoorstelling.
 Zo’n voorstelling is n.a.v. een sprookje, een boek of een bekende musical. Maar we geven altijd onze eigen draai er aan!
Verspreid over het jaar is er de mogelijkheid om met ons mee te gaan naar een voorstelling in het Zaantheater, op te treden bij verschillende culturele evenementen en organiseren we het grote MUS got talent Feest voor onze leerlingen.

 

Praktische informatie musicalklas 10-12 jaar:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam

start: 2 september 2020
dag: woensdag
tijd: 16.15-17.45 uur
prijs: € 340,- (betaling in 3 termijnen mogelijk)
verwachte datum voorstelling:

locatie: Pelikaan, Krommenie
start: 8 september 2020
dag: dinsdag
tijd: 17:15-18:45 uur
prijs: € 340,- (betaling in 3 termijnen mogelijk)
verwachte datum voorstelling:

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@theatermus.nl. Vermeld bij inschrijven duidelijk de naam, geboortedatum, telefoonnummer en voor welke leslocatie je kiest.


MUS MUSICALKLAS 12-16 jaar

Lol, plezier en in een mooie voorstelling spelen, dat zijn de ingrediënten voor deze musicalklas. Je krijgt een schooljaar lang les in acteren, dansen en zingen en je werkt met je groep toe naar een grote eindejaarsvoorstelling.
In de eerste maanden gaan we met elkaar op zoek naar waar ieders talent ligt op het gebied van acteren, dansen en zingen. Aan de hand van spel, dans en zangopdrachten zoeken we de verdieping op. Hoe breng je emoties over op het publiek. Hoe speel je geloofwaardig dat je verliefd of boos bent, hoe vertel je al dansend een verhaal, hoe kun je je stem het beste gebruiken? En we maken meteen al een mooie kerstpresentatie. Vanaf januari gaan we met z’n allen naar een eindejaarsvoorstelling toewerken waar we ieder op een plek zetten waar hij/zij het beste past. De één zal liever meer acteren, de andere liever meer dansen of een solo zingen. Een ding is zeker, je haalt het beste uit jezelf en je kunt zijn wie je bent of bent geworden.

 

Verspreid over het jaar is er de mogelijkheid om met elkaar naar een voorstelling in het Zaantheater te gaan, op te treden bij verschillende culturele evenementen en is er een groot MUS got talent Feest voor onze leerlingen.

Ben je 12 jaar en zit je in groep 8, dan verwijzen wij je graag door naar de musicalklas 10-12 jaar

Praktische informatie musicalklas 12-16 jaar:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam
start: 2 september 2020
dag: woensdag
tijd: 18:15-19:45
prijs: € 340,-                                                                                                                                                       verwachte datum voorstelling :

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@theatermus.nl. Vermeld bij inschrijven duidelijk je naam, geboortedatum, telefoonnummer en voor welke leslocatie je kiest.


PRODUCTIEKLAS MUS (vanaf 10 jaar)

 

Er lopen bij ons heel wat talentvolle pareltjes rond. Weet je inmiddels vanuit de musicalklassen dat in voorstellingen spelen je lust en je leven is en heb je ontdekt waar je talent ligt? Dan is er de productieklas om met anderen die op eenzelfde niveau zitten als jij, aan een voorstelling te werken. In deze klas krijg je van de docenten technieken aangereikt om je nog meer te kunnen ontwikkelen in spel, dans en zang. Wordt je uit je comfort zone gehaald om ook eens een ander soort rollen, liedjes of dansen uit te proberen en leer je van elkaar. We werken met elkaar naar een grote productie toe!
Deelname aan de productieklas gaat via uitnodiging of aanvraag. Ons advies is om ook in de reguliere musicalklas te blijven werken aan je skills. Bij het volgen van 2 klassen geldt er een korting op de cursusprijs.

Leerlingen van buitenaf zijn ook van harte welkom (hier geldt een screening of auditie voor)

Praktische informatie productieklas:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam
start: 10 november 2020
dag: dinsdag
tijd: 17.30-19.30 uur
prijs: € 277,- (als 2e cursus met korting: €208,-)
verwachte datum voorstelling: 19 juni 2021

Inschrijven:

Aanvragen voor een plek in de productieklas kunnen gedaan worden door een e-mail te sturen aan info@theatermus.nl. Vermeld hierin duidelijk je naam, leeftijd en in welke musicalklas je momenteel zit.


PROJECTGROEP MUS (vanaf 10 jaar)

De projectgroep is bedoeld voor kinderen die al bij ons of een FluXus netwerkpartner op les zitten of ervaring hebben en in een (2e) grote voorstelling willen meespelen.
Docenten van verschillende kunstdisciplines werken met elkaar samen aan een groots theaterspektakel vol muziek, dans en beeld.
De regie is in handen van Theater MUS en leerlingen in deze groep zullen het verhaal gaan spelen, dansen en zingen. Vorige seizoenen maakten we het succesvolle stuk INSECT! en ZEEBENDE!
Er wordt in een relatief korte tijd aan het stuk gewerkt. Daarom is het belangrijk in één van onze musicalklassen aan je acteer/dans en zangvaardigheden te blijven werken.
De ingrediënten zijn naast hard werken ook ontzettend veel lol met elkaar hebben.

Praktische informatie projectgroep:

locatie: Verkadefabriek, Zaandam
start: januari 2021
dag: dinsdag
tijd: 17.30-19.00 uur
prijs: €234/€175,- (korting bij 2e cursus)                                                                                                     verwachte datum voorstelling : juli 2021

Inschrijven:

Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@theatermus.nl. Vermeld bij inschrijven duidelijk de naam, geboortedatum en telefoonnummer